Rīgas Tehniskā universitāte dibina kontaktus Kazahstānā

No 2015.gada 16. līdz 18.septembrim Almatā, Kazahstānā norisinājās 11. Centrālāzijas videi draudzīgo tehnoloģiju, atkritumu pārstrādes, ūdens attīrīšanas iekārtu un «zaļo inovāciju» starptautiskā izstāde Ecotech 2015, kurā CLEANTECH LATVIA stenda ietvaros piedalījās arī Rīgas Tehniskā universitāte.

Izstādes atklāšanas ceremonijā piedalījās arī Latvijas Republikas vēstnieks Kazahstānas Republikā Jurijs Pogrebņaks, kā arī Latvijas Ārējās ekonomiskās pārstāvniecības Kazahstānā vadītājs Vladimirs Samoiļenko. Pēc atklāšanas ceremonijas notika pieņemšana CleanTech Latvia stendā ar oficiālo delegāciju, partneriem un klientiem.

Paralēli dalībai izstādē norisinājās arī tirdzniecības misija, kurā piedalījās arī RTU, kura jau ceturto gadu pēc kārtas atzīta par uzņēmēju un darba devēju ieteiktāko augstskolu Latvijā. RTU nākotnes plāni tiek balstīti uz trešās paaudzes universitātes koncepciju, kurā tiek apvienota pētniecība, studijas un tautsaimniecības attīstības veicināšana. Tāpēc arī šobrīd universtitātē notiek aktīva pētnieciskā darbība, kas veltīta praktiskam jaunu zināšanu pielietojumam – jaunu produktu vai tehnoloģiju radīšanai un ieviešanai, to komercializācijai. Tirdzniecības misijas laikā notika virkne divpusējās tikšanās ar esošajiem un potenciālajiem sadarbības partneriem, kā arī vairāku svarīgu nozares uzņēmumu apmeklējums.

Laila Eliņa, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs
Dina Eglīte, Cleantech Latvia